Carme Panchón

Carme Panchón

Dra. Carme Panchón i Iglesias

Professora titular Facultat de Pedagogia. Universitat de Barcelona.

Email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Drets infants

“Imaginar la realidad sigue siendo tan importante como construirla”
Gioconda Belli 1996

 

Comissió parlamentària específica per a la infància, o com vetllar pels drets dels infants i adolescents!!!


El dia 19 de gener de 2012 es va aprovar la creació d'una comissió parlamentària específica per a la infància. Una comissió específica que el Ple del Parlament ha aprovat per assentiment i que durarà tota la legislatura. La seva finalitat principal serà vetllar perquè la perspectiva de la infància es tingui en compte en qualsevol actuació del Parlament. Es pretén afavorir l'aplicació efectiva de la convenció sobre els drets de l'infant, amb la proposta de mesures de sensibilització, estudis i control del compliment de la normativa sobre infància.

 

Lunes, 02 Enero 2012 19:37

Violencia? ...

Violència no gràcies

Violencia? No, gracias!

Hace varios años en diferentes jornadas y congresos sobre violencia, se empezó a introducir el concepto de "violencia gratuita" [1] cuando se consideraba que la violencia que se ejercía sobre las personas o las cosas, se hacía sin intención de sacar provecho. Se podría decir que esa violencia no tenía ánimo de lucro, que se hacía porque sí, por ganas de hacer daño.
Se pretendía de alguna manera separar la violencia que representaba la consecución de una finalidad concreta: una bolsa, un coche, una joya, etc., De la violencia por sí misma: quemar una papelera, reventar un cajero automático, ...

Lunes, 12 Diciembre 2011 16:04

Adolescents que abandonen els estudis

jovenes_calleIncrementa el nombre d'adolescents que abandona els estudis!

Malauradament segueix incrementant el nombre d'adolescents que abandona els estudis, el nombre de nois i noies que literalment marxen del sistema educatiu.

Fa uns quants anys, en unes Jornades Universitàries sobre "Atención educativa a la diversidad en el nuevo milenio" (Universidad A Coruña, 2001) vaig presentar una ponència que es titulava "¡¡ Qué vamos a hacer contigo!! Jóvenes con dificultades situados fuera de la enseñanza reglada. Qué perspectivas tienen y qué pueden hacer."

Domingo, 04 Diciembre 2011 15:41

Pobresa i exclusió social a Europa

Captaire a BarcelonaCrido dins un espai sord,
on només els muts em responen
(Leticia Pi, 1984).

Pujo pel Passeig de Gràcia, són quarts de nou del vespre, a l'alçada d'un dels carrers on les botigues enlluernen els vianants amb el reflex del gènere que mostren a l'aparador, observo una dona que fa esforços per embolicar-se un peu amb paper i ficar-lo dins la sabata. 

Jueves, 24 Noviembre 2011 20:36

Més enllà del risc

Més enllà del risc

Per si us pot interessar us faig arribar la invitació per fer tanta difusió con vulgueu/pugueu de la taula rodona "Més enllà del risc: la intervenció preventiva dels docents per al benestar de l'alumnat. Aplicacions de la llei sobre els drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència"

escola catalanaFa uns dies vaig llegir a La Vanguardia, un article de Xavier Antich (dilluns 31 d'octubre de 2011), en el que responia a la pregunta que donava el títol a l'esmentat article: encara queden mestres?

Vaig llegir l'article per dos motius, el primer per l'autor doncs Xavier Antich era un col·laborador que m'agradava molt d'un programa que també m'agradava molt: L'hora del lector (Canal 33). Anteriorment, amb un format semblant i sota el nom de Saló de Lectura, es va fer uns anys a la BTV.

Sábado, 29 Octubre 2011 22:24

I Jornades a la Seu d'Urgell i Andorra

I Jornades a la Seu d'UrgellUn professorat de qualitat, factor clau per a l'educació

20, 21 i 22 d'octubre de 2011

Organitza: Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

En col·laboració amb: Departament d'Ensenyament. Generalitat de Catalunya; Govern d'Andorra; Bisbat d'Urgell; Caixa d'Enginyers; Ajuntament de la Seu d'Urgell.